ua en ru

Опитування: українці вважають боротьбу з корупцією найважливішою реформою в 2016

Опитування: українці вважають боротьбу з корупцією найважливішою реформою в 2016 Фото: українці

До числа найважливіших реформ на 2016 рік українці також віднесли реформи у сфері охорони здоров'я, судової системи та армії

Українці вважають боротьбу з корупцією найважливішою реформою в 2016 році. Про це свідчать дані січневого онлайн-дослідження "Моніторинг сприйняття прогресу реформ", який провели TNS і Національна рада реформ.

Як повідомляється, боротьбу з корупцією найбільш необхідною реформою в 2016 році назвали 50% опитаних.

Крім того, до числа найважливіших реформ на 2016 рік українці також віднесли реформи у сфері охорони здоров'я, судової системи і армії.

Найменш важливими, на думку респондентів, є реформа системи управління державною власністю, реформа виборчої системи державних закупівель.

Як повідомляється, жителі східної України частіше, ніж респонденти з інших регіонів називають найбільш потрібною реформу децентралізації.

Опитування: українці вважають боротьбу з корупцією найважливішою реформою в 2016

Фото: результати опитування

Разом з тим, згідно з даними опитування, українці вважають суди, прокуратуру, міліцію, митну службу, податкову і державні медичні установи найбільш корумпованими сферами.

Опитування: українці вважають боротьбу з корупцією найважливішою реформою в 2016

Фото: дані опитування

Зазначимо, опитування проводилося з 26 січня по 4 лютого по всій території України (крім АРК). Серед респондентів - міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що введення безвізового режиму України з Європейським союзом (ЄС) залежить від боротьби з корупцією.