ua en ru

Опитування: Трамп і Клінтон популярніші суперників на 18% і 15% перед праймеріз 26 квітня

Опитування: Трамп і Клінтон популярніші суперників на 18% і 15% перед праймеріз 26 квітня Фото: праймеріз у США

Первинні вибори пройдуть 26 квітня в Пенсільванії, Коннектикуті, Делавері, Меріленді і Род-Айленді

Мільярдер Дональд Трамп і екс-держсекретар Хілларі Клінтон на 18% і 15% випереджають своїх суперників за право стати кандидатами в президенти США від Республіканської та Демократичної партій. Про це свідчать опубліковані в неділю результати опитування громадської думки, проведеного соціологічною службою Marist Institute for Public Opinion (MIPO) за замовленням газети Wall Street Journal і телекомпанії NBC.


Зазначено, що в дослідженні показано рейтинг популярності напередодні праймеріз, які пройдуть 26 квітня відразу в п'яти штатах.

Таким чином, мільярдера Трампа підтримали 45% респондентів, сенатора від штату Техас Теда Круза - 27%, а губернатора штату Огайо Джона Кейсика - 24%.

У демократів Хілларі Клінтон також зі значним відривом випереджає за популярністю сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса. Перед черговим етапом передвиборної гонки колишня перша леді спирається на підтримку 55% опитаних у порівнянні з 40% у Сандерса.

"Трамп і Клінтон обидва виглядають очевидними переможцями голосування. У демократів усе буде залежати від розподілу голосів делегатів. А ось республіканцям взагалі не гарантована велика частина голосів делегатів з'їзду", - зазначив директор Marist Чи Мирингофф.

Повідомляється, що опитування проводилося 18-20 квітня за участю 1305 респондентів. Величина похибки не перевищує 4,1%.

Нагадаємо, в Нью-Йорку за попередніми результатами голосування за кандидатів на участь у виборах на посаду президента США, які публікують американські ЗМІ в середу, праймеріз Республіканської партії лідирував Дональд Трамп.