ua en ru

Опитування: 65% росіян вважають, що арешти у ФІФА – це спроба перешкодити проведенню Заходу ЧС в Росії

Опитування: 65% росіян вважають, що арешти у ФІФА – це спроба перешкодити проведенню Заходу ЧС в Росії Фото: Йозеф Блаттер

65% росіян впевнені, що Росія була обрана організатором ЧС-2018 чесним шляхом

Близько 65% росіян вважають, що арешти чиновників Міжнародної федерації футболу (ФІФА) є спробою перешкодити проведенню Заходу в Росії чемпіонату світу з футболу в 2018 р. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), повідомляє "Комерсант".

Лише 12% громадян Росії вважають, що арешти чиновників ФІФА - "скоріше реальна боротьба з корупцією", 27% думають, що арешти - це результат боротьби за владу в організації.

Крім того, 65% росіян впевнені, що голосування, в результаті якого їх країна перемогла в конкурсі на проведення ЧС-2018, було чесним.

Нагадаємо, Європарламент підтримав заяву голови ревізійної комісії ФІФА Доменіко Скелі про те, що Росія і Катар можуть бути позбавлені права на проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 р. в тому разі, якщо з'ясується, що країни отримали мундіаль в результаті задіяння корупційних схем.