ua en ru

Рейтинг Трампа виріс після теракту в Орландо

Рейтинг Трампа виріс після теракту в Орландо Фото: Дональд Трамп

Трамп дуже активно коментував теракт у Twitter

Американський мільярдер і кандидат на посаду президента від Республіканської партії Дональд Трамп, після збройного нападу на нічний клуб Florida Pulse в місті Орландо (штат Флорида) скоротив відставання за популярністю від своєї суперниці Хілларі Клінтон. Про це йдеться в опублікованих у вівторок результатf[ загальнонаціонального опитування, проведеного міжнародним соціологічним центром Ipsos спільно з агентством Reuters.


Gротягом останнього місяця рейтинг Трампа був нижче, ніж у Клінтон. 12 червня, в день, коли стався теракт в Орландо розрив у популярності між мільярдером і екс - держсекретарем становив 14,3%.

Повідомляється, що після цього різниця в рейтингу кандидатів стала скорочуватися. Вона склала 11,6%, згідно з даними останнього опитування Ipsos та Reuters, проведеного 14 червня. За Трампа тоді готові були віддати голоси 33,0% опитаних, за Клінтон - 44,6%, не відповіли - 22,4%.

Крім того, Трамп коментував теракт дуже активно. Мільярдер, зокрема, заявив, що президент США демократ Барак Обама у зв'язку з трагедією повинен визнати серйозність загрози ісламського тероризму в США або подати у відставку.

У понеділок бізнесмен зазначив, що імміграційна система США не працює належним чином, через що в країну потрапляють особи, які дотримуються антиамериканських поглядів. Республіканець зажадав закрити доступ на територію США мусульманам.

Нагадаємо, стрілянина в Орландо (США, штат Флорида) сталася в неділю, 12 червня, близько 02:00 за місцевим часом. Згідно з повідомленнями ЗМІ, дружина терориста знала про наміри чоловіка.