ua en ru

Опитування: майже половина українців виступають за відставку Порошенка через офшори

Опитування: майже половина українців виступають за відставку Порошенка через офшори Фото: президент України Петро Порошенко

Проти відставки Порошенка висловилися близько 10% опитаних

Майже 50% українців вважають, що президент Петро Порошенко повинен подати у відставку у зв'язку з інформацією про наявність у нього офшорів. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Згідно з опитуванням, 48,6% опитаних громадян вважають, що президент "безумовно, повинен" залишити свій пост, 17,5% респондентів відповіли "скоріше повинен". Варіант "швидше не повинен" вибрали 9,3% респондентів, "безумовно не повинен" - 6,3% опитаних. Ще 18,3% не визначилися зі своєю думкою.


Зазначається, що опитування було проведено з 13 по 18 травня 2016 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму) з 4-х ступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, яка репрезентативна для населення України старше 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яка контролюється українською владою.

Нагадаємо, 9 травня консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) відкрив доступ до бази даних, у якій міститься інформація про більш ніж 200 тисяч офшорних компаній. У цих "Панамських офшорах" були помічені 194 українські компанії.