ua en ru

Опитування: Нові партії стали лідерами довіри серед харків'ян

Переважна більшість політичних сил, яким симпатизують харків'яни на найближчих місцевих виборах, складають непарламентські партії. Про це свідчать результати опитування Київського центру політичного та економічного аналізу, проведеного в місті в кінці серпня.

За даними дослідження, "Опозиційний блок" може розраховувати на підтримку 24,1% харків'ян, "Самопоміч" - 6,2%, "Лівий блок" - 4,6%, "Батьківщина" - 4,2%, "Солідарність - БПП" - 4,1%, "Народний контроль" - 3,9% та "Наш край" - 3,4%

Примітно, що нові, непарламентські політичні сили мають найкращі перспективи для зростання популярності. Так, близько 9% харків'ян готові підтримати новостворену партію мерів і господарників "Наш Край", також визначені перспективи підтримки мають нова промайданівська сила "Народний контроль" і маловідома "Волонтерська партія".

Перші місця у рейтингу довіри до харківських політиків поділили між собою Геннадій Кернес та Олександр Фельдман. Нинішньому мерові довіряють - 55,1% опитаних, не довіряють - 38,2% респондентів. Народному депутату, співголові партії "Наш край" Олександру Фельдману відповідно довіряють 50,4%, не довіряють - 37%. Губернатор Харківщини Ігор Райнін, який також потрапив у цей рейтинг, продемонстрував лише 19,7% підтримки і 38,8% недовіри.

Опитування було проведене Київським центром політичного і економічного аналізу з 20 по 26 серпня 2015 року. Всього була опитана тисяча респондентів. Похибка репрезентативності становить не більше 3,1% при ймовірності 0,95%.