ua en ru

Опитування: менше третини студентів ПТУ Донецької області згодні брати участь у військових діях

Опитування: менше третини студентів ПТУ Донецької області згодні брати участь у військових діях Фото: за результатами опитування, 8% силовиків не препятсововали участі підлітка у військових діях

72% педагогів повідомили, що знають про факти участі учнів у військових діях

Тільки 27% учнів професійно-технічних училищ погодилися б прийняти участь у військових діях. Про це свідчать дані опитування про втягнення підлітків у військові дії Данської ради у справах біженців (ДРБ), передає інтернет-газета "Життя".

Результати дослідження показали, що 8% опитаних представників силових структур не перешкоджали б залученню підлітків у військові дії.

Опитування: менше третини студентів ПТУ Донецької області згодні брати участь у військових діяхФото: 9% силовиків погодилися б опікуватися "дитини", що опинився в місці їх розташування.

Дослідження було проведено у зв'язку з публікаціями в ЗМІ інформації про використання дітей у військовому конфлікті і в інших, пов'язаних з війною, діях.


Згідно з результатами опитування, майже 40% учнів в ПТУ і 72% педагогів підтвердили, що знають про факти участі неповнолітніх у бойових діях.

Опитування: менше третини студентів ПТУ Донецької області згодні брати участь у військових діях

Фото: 15,5% ученников і 36,8% вчителів особисто знають підлітків, які беруть участь у військових діях

Деякі опитані силовики повідомили, що не знають про те, що особам до 18 років заборонено брати участь у військових діях.

Представники Міністерства оборони та Міністерства соціальної політики на запит від ДРБ відповіли, що факти втягнення дітей у військові дії їм невідомі.

Опитування було проведено серед 361 учня ПТУ, 57 педагогів і 45 представників силових структур.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більш 72% українців вважають, що Україна рухається в неправильному напрямку.