ua en ru

Опитування: в Луганській області найнижчий рівень корупції в бізнесі

Опитування: в Луганській області найнижчий рівень корупції в бізнесі Фото: у двох областях України знизився рівень корупції в бізнесі

Луганський губернатор Георгій Лою вважає зниження рівня корупції в області авансом

У Луганській та Хмельницькій областях рівень корупції в бізнесі є найнижчий по Україні. Про це свідчать дані опитування дослідження "Рівень сприйняття корупції бізнесом", повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Запропонований питання респондентам: як би ви оцінили ситуацію з корупцією в наших державних органах за останні 6 місяців: по шкалі від "-5" до "+5", де "-5" - ситуація значно погіршилася, "0" - не змінилася, "+5" - значно покращилася.

У Луганській області поряд з Хмельницької середня оцінка склала "- 0, 09", що є кращим результатом серед інших областей України.

Луганський губернатор Георгій Лою вважає зниження рівня корупції в області авансом і сподівається, що таке дослідження продемонструє рух у позитивному напрямку.
Дослідження проводилося міжнародна організація Transparency International спільно з товариством споживчих досліджень GfK, аудиторською фірмою "ПрайсвотерхаусКуперс" та Приватбанком. Опитування проводилося серед директорів підприємств шляхом телефонних інтерв'ю, в якому взяли участь 2 741 респондент. Період проведення: серпень - жовтень 2015 року. Підприємства для опитування були обрані за критеріями регіону галузі та обігу так, щоб вибірка була репрезентативна для України.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко повідомив, що за останні 2 місяці понад 500 осіб притягнули до кримінальної відповідальності за корупцію.