ua en ru

Опитування: кількість прихильників виходу Британії з ЄС зросла

Опитування: кількість прихильників виходу Британії з ЄС зросла Фото: кількість прихильників виходу Британії з ЄС зросла

Референдум про подальше членство Великобританії у ЄС відбудеться 23 червня

Прихильники виходу Великобританії з ЄС скоротили за тиждень своє відставання від опонентів, які виступають за продовження членства, з 13% до 5%. Про це свідчать опубліковані у вівторок результати опитування громадської думки, проведеного соціологічною службою ORB на замовлення газети The Daily Telegraph.


Зазначено, що прихильники подальшої євроінтеграції країни зараз випереджають євроскептиків у співвідношенні 51% проти 46%, у той час як тиждень тому, згідно з попереднім опитуванням ORB, відрив був куди більшим - 55% проти 42%.

На думку видання, істотне зміцнення позицій євроскептиків відбулося "на тлі зростаючої заклопотаності навколо здатності Великобританії контролювати свої кордони" і запобігати напливу мігрантів.

Повідомляється, що опитування проводили минулого тижня, коли Національна статистична служба Великобританії повідомила про те, що загальний міграційний приріст в країні в минулому році склав 333 тис. чоловік.

Нагадаємо, колишній мер Лондона Борис Джонсон може стати наступним прем'єр-міністром Великобританії, незважаючи на те, що він прихильник ідеї виходу з Європейського Союзу.