ua en ru

Опитування: членство Британії в ЄС готові підтримати 42% респондентів

Опитування: членство Британії в ЄС готові підтримати 42% респондентів Фото: членство Британії в ЄС готові підтримати 42% респондентів

Думки британців про вихід з ЄС розділилися порівну

Думка британців щодо виходу Британії з Євросоюзу розділилися приблизно порівну з невеликою перевагою у бік прихильників збереження членства. Про це свідчать дані нового дослідження соціологічної служби Opinium, які були опубліковані в електронній версії газети Observer.


Згідно з опитуванням, членство Великобританії у складі ЄС готові підтримати 42% респондентів, при цьому проти такої перспективи виступає 41% опитаних. Соціологи відзначили скорочення в квітні числа тих, хто ще не визначився із вибором - з 18% до 14%.

Крім того, більшість підтримують правлячу Консервативну партію - 45% - виступають за вихід країни з ЄС, зворотної думки дотримуються 43%. Серед лейбористів переважна більшість - 59% - виступають за збереження Великобританії у складі ЄС, а 28% - проти.

Зазначимо, референдум про долю подальшого перебування Великобританії в ЄС пройде 23 червня.

Нагадаємо, у разі виходу Великобританії з ЄС, Вашингтон відкладе на невизначений строк укладення двосторонньої торгової угоди між двома країнами.