ua en ru

Опитування: більше половини росіян хочуть поховати тіло Леніна

Опитування: більше половини росіян хочуть поховати тіло Леніна Фото: більше половини росіян хочуть поховати тіло Леніна

60% росіян в цілому висловили згоду з тим, що тіло Леніна необхідно поховати

Більше половини громадян Російської Федерації хочуть поховати тіло Володимира Леніна. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки.

"При відповіді на пряме запитання про те, як слід вчинити з тілом Леніна, 60% в цілому висловили згоду з тим, що його необхідно віддати землі, в тому числі 36% виступають за якнайшвидше перепоховання на кладовищі, а 24% пропонують почекати, поки піде покоління, для якого він дорогий, а потім вже прийняти рішення про поховання", - йдеться в повідомленні.


Крім того, повідомляється, що за збереження "статус кво" виступають 32% опитаних. За останні десять років відповідні частки відповідей практично не змінилися.

Також повідомляється, що до того факту, що тіло Леніна знаходиться в Мавзолеї, росіяни ставляться неоднозначно, проте переважають все ж нейтрально-позитивні оцінки.

"35% не бачать у цьому нічого особливого, а 17% вітають. Однак 40% опитаних, як десять років тому, так і сьогодні все ж таки вважають це неправильним", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 39% росіян вважають, що держава не виконує свої обов'язки перед громадянами.