ua en ru

Опитування: 63% росіян виступають за збереження санкцій проти Туреччини

Опитування: 63% росіян виступають за збереження санкцій проти Туреччини Фото: президент РФ Володимир Путін

54% громадян РФ вважають, що в результаті російсько-турецького конфлікту та обміну санкціями більше програла Туреччина

Майже дві третини населення (63%) Росії впевнене в тому, що владі не слід скасовувати санкції проти Туреччини. Про це свідчать дані опитування, проведеного ВЦИОМ, передає "Известия".

Кожен п'ятий (21%) росіянин дотримується протилежної точки зору.

Крім того, 78% опитаних вважає, що Росії ні за яких обставин не слід йти на компроміс з Туреччиною, поки вона не принесе офіційні вибачення за збитий літак Су-24. Лише кожен десятий (11%) вважає, що РФ слід відновити колишні відносини з Туреччиною, навіть якщо офіційних вибачень за інцидент не надійде.

Більше половини росіян (54%) вважають, що в результаті російсько-турецького конфлікту та обміну санкціями більше програла Туреччина. 35% впевнені, що постраждали обидві сторони, і лише 3% вважають, що Росія постраждала більше.

У ході дослідження було опитано 1,6 тисячі осіб з 130 населених пунктів 46 російських регіонів.

Нагадаємо, 28 листопада 2015 року президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій та застосуванні спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки".

Санкції були введені після того, як 24 листопада турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.