ua en ru

Опитування: 57% росіян хочуть бачити Путіна президентом після виборів 2018 року

Опитування: 57% росіян хочуть бачити Путіна президентом після виборів 2018 року Фото: Володимир Путін

У червні 2015 року за переобрання Путіна виступали 66% росіян

Більшість росіян (57%) вважають, що після виборів у 2018 році президентом Російської Федерації повинен залишитися Володимир Путін. Про це свідчать результати опитування, проведеного "Левада-Центром".

Як повідомляється, опитування було проведено у листопаді 2015 року з репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 чоловік у віці 18 років і старше в 137 населених пунктах 48 регіонів країни.

Так, на питання: "кого б ви хотіли бачити на посаді президента Росії після майбутніх президентських виборів?" 57% росіян відповіли: "як і раніше - Володимира Путіна". "Іншу людину, яка продовжила б політику Володимира Путіна" хочуть бачити на посаді глави РФ 11%. Лише 18% хочуть бачити президентом людину, яка б запропонувала інше рішення проблем Росії. Не змогли відповісти на поставлене питання 14% респондентів.

Разом з тим, згідно зі статистикою, кількість прихильників Путіна з моменту попереднього опитування, що проводилося в червні 2015 року, зменшилася на 9% (у червні Путіна підтримували 66% росіян).

Крім того, 48% росіян вважають, що на даний момент немає людини, яка б могла замінити Путіна на посаді президента, тоді як лише 6% респондентів упевнені в тому, що політика, який міг би замінити Путіна, можна назвати вже зараз.

Також повідомляється, що 48% росіян вважають, що зараз країні потрібен лідер, здатний твердою рукою спрямовувати роботу уряду, парламенту, судових органів, регіональних органів влади.

Разом з тим, 45% респондентів бачать на цій посаді лідера, який суворо дотримується Конституції і вміє співпрацювати з усіма громадськими та політичними силами Росії, включаючи опозицію.

Згідно з опитуванням, 32% респондентів вважають, що росіянам постійно потрібна "сильна рука", а 39% упевнені, що бувають такі ситуації (наприклад, зараз), коли потрібно зосередити всю повноту влади в одних руках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 75% росіян виступають за налагодження відносин РФ з країнами Заходу.