ua en ru

Опитування: лише 5% росіян негативно ставляться до окупації Криму

Опитування: лише 5% росіян негативно ставляться до окупації Криму Фото: на думку 79% росія анексія Росією Криму пішла на користь жителям півострова

Абсолютна більшість росіян - 95% - позитивно ставляться до анексії Криму

Через два роки після анексії Росією Криму лише 5% росіян негативно ставляться до окупації півострова. Про це свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Згідно з дослідженням, 95% опитаних підтримують окупацію Криму. Близько 79% ставляться до Криму позитивно. Ще 16% відповіли, що не замислювалися над цим питанням.

За даними опитування, 96% росіян вважають Крим частиною РФ. У минулому році цей показник становив 89%. На думку 79% анексія Росією Криму пішла на користь жителям півострова, 3% вважають навпаки.

У росіян Крим сьогодні асоціюється з морськими курортами - про це говорять 35% опитаних, - і з позитивними емоціями, які при згадці Криму виникають у 16% росіян. Але переважає серед респондентів думка, що "Крим-наш", що Крим-це російська земля - так вважають 37% опитаних.

Нагадаємо, згідно з даними дослідження "Левада-центру", 18% росіян вірять в можливість конфлікту РФ і Заходу через Сирії.