ua en ru

Опозиція має намір оспорювати підсумки виборів Президента Абхазії.

Опозиційні кандидати в Президенти Абхазії, що набрали найменше число голосів на виборах, заявляють, що підсумків виборів не визнають і вимагають перерахунку бюлетенів. Так само опозиція має намір звертатися до суду, якщо ЦВК Абхазії не погодиться з їх вимогами і має намір збирати мітинги, - повідомляє телеканал "Вєсти".
ЦВК Абхазії тим часом заявляє, що порушень на виборах не було зафіксовано, повідомляючи що були лише "деякі технічні неув'язки", зокрема, незручні і маленькі приміщення виборчих дільниць для голосування, ЦВК країни підкреслює, що перераховувати бюлетені у відомстві ніхто не збирається.
На виборах в Абхазії були присутні близько 100 міжнародних спостерігачів, у тому числі і делегації від ЦВК РФ на чолі з главою російського Центрізюїркома Володимиром Чуровим.
За попередніми даними, на виборах Президента Абхазії 12 грудня перемогу отримав діючий глава республіки Сергій Багапш набравши 59,37% голосів. Як раніше повідомляв телеканал "Вєсти", другий тур голосування не потрібний - С.Багапш в першому турі набрав на 9% більше, ніж необхідно за законодавством.
Його головний суперник Рауль Хаджімба, що набрав 15% голосів, заявив, що має намір оспорювати результати голосування.
Остаточні підсумки президентських виборів в Абхазії будуть підведені в найближчі дві доби.