ua en ru

Опозиція чекає від Рибака скликання позачергового засідання Ради 13-14 лютого

Опозиція чекає від голови Верховної Ради Володимира Рибака скликання позачергового засідання Ради на четвер-п'ятницю.

Опозиція чекає від голови Верховної Ради Володимира Рибака скликання позачергового засідання Ради на четвер-п'ятницю. Про це РБК-Україна заявив нардеп із фракції "Батьківщина", член робочої групи з підготовки змін до Конституції Павло Петренко.

"Секретаріат трьох опозиційних фракцій продовжує збирати підписи під пакетом документів, проектами законів для скасування політреформи. У будь-якому випадку всі документи вже готові до розгляду в парламенті. Ми також очікуємо, що спікер Володимир Рибак відреагує на нашу вчорашню заявку і призначить позачергове засідання на четвер або п'ятницю", - заявив він.

Петренко пояснив, що в регламенті Ради є три норми, що дозволяють зібрати позачергове засідання: "Ми таку заявку від імені трьох голів опозиційних фракцій направили ще вчора на ім'я спікера. Це третя норма, яка дозволяє з ініціативи погоджувальної ради, а три керівники фракцій є членами погоджувальної ради, зібрати позачергове засідання. Також є норма, коли позачергове засідання збирається з ініціативи спікера, або ж норма, коли засідання збирають з огляду на 150 підписів депутатів. Ми подали заявку на проведення засідання за ініціативою глав фракцій, членів погоджувальної ради. Ми сподіваємося на реакцію Рибака, але її поки немає", - зазначив нардеп.

Він повідомив, що, в разі проведення позачергового засідання, будуть розглянуті проекти законів про внесення змін до закону про Конституційний суд (КСУ), а також ряд інших законодавчих актів. Це дозволить самому КСУ скасувати раніше прийняте рішення про політреформу.

Нагадаємо, опозиція домагається повернення до Конституції 2004 р.