ua en ru

Опозиція заблокувала трибуну Ради

"Батьківщина" блокуватиме роботу Верховної Ради України. Про це РБК-Україна заявив заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.

"Батьківщина" блокуватиме роботу Верховної Ради України. Про це РБК-Україна заявив заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.

"Очевидно, ми будемо блокувати роботу парламенту, там нема з ким вести переговори (з владою)", - заявив Турчинов.

Після цього він зайшов до сесійної хал і дав команду депутатам "Батьківщини" заблокувати трибуну.

Біля трибуни вже знаходяться до 10 депутатів.

Нагадаємо, сьогодні вранці лідери опозиції заявили, що опозиціонери мають намір пікетувати будівлю Адміністрації Президента України щодня з 7:00 до 20:00. "Кожен день о 8:00 ми будемо повідомляти Віктору Януковичу наші ключові вимоги: указ про відставку Азарова, дострокові президентські і парламентські вибори", - заявив лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

Також варто відзначити, що вчора, 3 грудня, Рада відмовилася висловити недовіру Кабміну. Рішення про недовіру уряду підтримали 186 народних депутатів при мінімумі в 226 голосів. За відповідне рішення з Партії регіонів проголосував 1 депутат, КПУ - 0 депутатів, "Батьківщина" - 90, "Удар" - 42, "Свобода" - 36, а також 17 позафракційних парламентаріїв. Даний проект постанови №3692 від 25 листопада 2013 р. "Про відповідальність Кабінету міністрів України" був поданий лідерами опозиції Арсенієм Яценюком (ВО "Батьківщина"), Віталій Кличко ("Удар") та Олегом Тягнибоком ВО "Свобода").

Зазначимо, що вчора вечірнє засідання ВР не відбувся. На брифінгу лідер фракції ПР Олександр Єфремов запропонував оголосити перерву в пленарних засіданнях ВР і почати переговори з опозиційними фракціями щодо подальшого виходу зі сформованої ситуації.