ua en ru

Опозиція Венесуели закликає до загального страйку

Опозиція Венесуели закликає до загального страйку Фото: протести у Венесуелі (YouTube Al Jazeera English)

Заклик пролунав у понеділок, 17 липня

Венесуельська опозиція закликає громадян вийти на загальний страйк 20 липня, передає Reuters.

Повідомляється, що заклик пролунав у понеділок, 17 липня, після проведення символічного референдуму проти планів президента Венесуели Нікола Мадуро втілити зміни до конституції.

"Ми закликаємо всіх громадян країни мирно приєднатися в цей четвер до загальнонаціонального страйку протягом 24 годин", - заявив один з лідерів венесуельської опозиції Фредді Гевара.

В венесуельської опозиції також заявили, що готові прийняти заходи з метою створення уряду "національної єдності" і призначення інших суддів у Верховний суд, натякнувши на можливість утворення паралельних державних органів.

Зазначено, що після декількох місяців акцій протестів, під час яких загинуло близько 100 осіб, опозиція заявила, що залучила до проведення символічного референдуму проти планів Мадуро близько 7,6 мільйона громадян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в неділю, 16 липня, у Венесуелі почався народний референдум, ініційований опозицією для оцінки громадської думки з приводу плану президента країни Ніколаса Мадуро.

Мільйони венесуельців в ході народного референдуму проголосували за відмову від суперечливих планів президента Ніколя Мадуро переписати конституцію країни.