ua en ru

Опозиція в Сирії сподівається, що Росія допоможе переконати Президента Башара Асада піти у відставку

Сирійська опозиція сподівається, що Росія допоможе переконати Президента Сирії Башара Асада піти у відставку. Про це заявила член виконавчого бюро Сирійської національної ради Басма Кодмані, виступаючи сьогодні на прес-конференції в Москві, передає радіо "Свобода".

В середу до Москви прибуває делегація Сирійської національної ради (СНР), яка є найбільшою опозиційною організацією в Сирії. Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Михайло Маргелов відзначив, що це означає початок діалогу Росії з найбільш представницьким сирійським опозиційним об'єднанням, готовим до політичного врегулювання конфлікту.

Міжнародний посланець Кофі Аннан сьогодні прибув до Іраку, продовжуючи посередницькі зусилля по розв'язанню кризи в Сирії мирним шляхом.

Раніше сьогодні ж Аннан провів у Тегерані переговори з міністром закордонних справ Ірану Алі Салехі, після чого заявив, що Іран може зіграти "позитивну" роль у розв'язанні сирійської кризи мирним шляхом. Салехі, у свою чергу, знов висловив підтримку Президентові Башару Асаду і відзначив, що йому треба дати можливість провести обіцяні ним реформи.

Росія та Іран залишаються головними союзниками Президента Сирії Башара Асада на світовій арені, але не підтримують позицію США і їх союзників, що вимагають його негайної відставки. Крім того, США і ЄС проти участі Ірану в мирному врегулюванні в Сирії.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Росія не поставлятиме Сирії нових видів зброї, поки там не стабілізується ситуація.