ua en ru

Опозиція вимагає від Януковича не підписувати закони, прийняті 16 січня

На сьогоднішньому засіданні трьох опозиційних фракцій було прийнято звернення до Януковича з вимогою не підписувати прийняті вчора парламентом в порушення процедури законів, накласти на них вето і повернути до парламенту на повторний розгляд. Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"На цьому засіданні прийнято звернення до Президента України. Ми звертаємось до Януковича не підписувати закони, які були прийняті в неконституційний спосіб. Ми звертаємося до нього, щоб він їх негайно ветував і повернув назад у Верховну Раду України. Зараз є три злочинця: Володимир Рибак, як голова парламенту; Ігор Калєтнік, як перший заступник і Володимир Олійник, як голова лічильної комісії, які сфальсифікували всі результати голосування і здійснили держ. Змова і державний переворот" , - заявив Яценюк.

Він також зазначив, що якщо Янукович підпише ці закони - він стане співучасником злочину за повалення конституційного ладу України. За словами Яценюка, у разі якщо Янукович ветує ці закони і поверне їх у Раду "ми можемо тоді відновити політичний діалог у країні".