ua en ru

Опозиція вимагає від МВС і КМДА розблокувати центральні вулиці Києва

Опозиція вимагає від влади негайно зняти із центральних вулиць Києва міліцейські барикади. Про це на брифінгу у прес-центрі Штабу національного опору заявив народний депутат із фракції "Батьківщина", комендант Майдану Андрій Парубій, передає прес-служба "Батьківщини".

Опозиція звернулася до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та до виконувача обов'язків керівника Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка з вимогою продемонструвати, на підставі яких документів міліція блокує вулицю Грушевського і прилеглі вулиці.

"Нам дуже часто каже міністр Захарченко, що через Майдан заблоковано центр Києва. Але ви знаєте, що кожен громадянин може вільно зайти на Майдан і вийти. Всі розуміють, що тут відбувається мирний протест і зустрічі з депутатами. Що відбувається на перекритій "Беркутом" вулиці Грушевського - незрозуміло", - зазначив Парубій.

За його словами, Майдан готовий надати декілька сотень самооборони для посилення комунальників при розчищенні центральних вулиць Києва.

Як зазначив нардеп з "Батьківщини", представник Комітету самоврядування Києва Володимир Бондаренко, вже зібрано понад 70 скарг киян на обмеження їх прав на вільне пересування, готуються судові позови.

Крім того, Парубій поскаржився на дії ДАІ, співробітники якої "продовжують блокувати під'їзд до Майдану машин із дровами і спецтехніки для чищення біотуалетів і вивезення сміття".