ua en ru

Опозиція вимагає негайного виведення спецпідрозділів МВС та внутрішніх військ з Києва

Опозиція вимагає негайного виведення спецпідрозділів МВС та внутрішніх військ з Києва та відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Опозиція вимагає негайного виведення спецпідрозділів МВС та внутрішніх військ з Києва та відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про це йде мова в в спільній заяві "Батьківщини", "УДАРу" і "Свободи".

"Лише негайне виведення із Києва спецпідрозділів МВС та внутрішніх військ, відставка міністра Захарченка, на руках яких кров українських громадян, і бригад-кримінальників тітушок, які тероризують мешканців міста, може зупинити переростання конфлікту у смертоносну фазу", - йдеться в заяві опозиції.

Як зазначають в опозиції, відповідальність за стрілянину в українських громадян несуть особисто міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та Президент України Віктор Янукович.

"Чотири вогнепальні поранення в голову і шию у одного з убитих - це не самооборона, а зумисний розстріл мирних громадян. Безпосередню відповідальність за цей акт терору диктатури проти громадян несе особисто міністр внутрішніх справ - кривавий вбивця Захарченко", - йдеться в заяві.

"Усе, що буде відбуватися нині в країні, життя і безпека кожного громадянина, і смерть протестувальника - це особиста відповідальність Віктора Януковича, який протягом двох місяців ігнорував справедливі вимоги мирного протесту і своїми зусиллями переводить його в гарячу фазу. Лише безумовне і негайне виконання усіх вимог народу є гарантією повернення ситуації в країні в мирне русло", - додають в опозиції.

Зазначимо, починаючи з 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" йде на силове протистояння між радикально налаштованими активістами Евромайдана і правоохоронцями. Активісти кидають через барикаду в міліцію каміння і запальні суміші. Міліція відстрілюється з травматичної зброї і кидає світлошумові гранати. І з однієї, і з іншої сторони більше сотні поранених. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.

При цьому сьогодні в ЗМІ з'явилася інформація, що на вул. Грушевського був убитий учасник акцій протесту.