ua en ru

Опозиція вимагає, щоб Кабмін у п'ятницю відзвітував з питань бюджету

Опозиційні фракції "Батьківщина", "Удар" і "Свобода" наполягають на тому, щоб у п'ятницю, 22 листопада 2013 р., під час години уряду у Верховній Раді України економічний блок Кабінету міністрів України відповів на запитання народних депутатів на тему виконання держбюджету поточного та підготовки проекту бюджету на 214 р. Про це в ході сьогоднішнього засідання погоджувальної ради лідерів депутатських груп і фракцій заявив перший заступник голови фракції "Удар" Віталій Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"До уряду сьогодні одне питання: де бюджет?", - сказав Він, додавши, що в будь-якій європейській країні таке тривале відсутність проекту бюджету в парламенті стало б приводом для відставки уряду і прем'єр-міністра.

"У п'ятницю ми вимагаємо звіту прем'єра і економічного блоку уряду з питань бюджету", - сказав Ковальчук.

Фракція "Свобода" також вимагає звіту Кабміну про падіння промислового виробництва.

"Ми так і не почули відповіді від уряду про формуванні показників бюджету на 2014 р. і промислового виробництва, враховуючи катастрофічні показники падіння в цій галузі", - заявив голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

Він нагадав, що дані офіційної статистики свідчать про падіння ВВП, зростання дефіциту бюджету.

У свою чергу голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк запропонував, щоб у п'ятницю в ході години запитань до уряду Кабмін відповів на економічні питання народних депутатів, а також на питання, пов'язані з проведенням вільнюського саміту.