ua en ru

Опозиція зриває підписання угоди про асоціацію, - нардеп

Винесення внутрішніх проблем України на рівень міжнародного обговорення створює перешкоду на шляху інтеграції країни в європейський простір. Таку думку висловив народний депутат, голова постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Іван Попеску. Нардеп прокоментував появу в зарубіжній пресі журналістського розслідування, у якому йдеться про те, що Григорій Немиря спекулює на Заході темою тюремного ув'язнення Юлії Тимошенко, намагаючись звести на "ні" підписання Угоди про асоціацію.

Зокрема Іван Попеску зазначає, що внутрішні проблеми країни не повинні виноситися за межі держави - їх можна вирішити на місцевому рівні. Але, незважаючи на це, опозиція всіма силами намагається надати темі укладення Тимошенко статус міжнародного скандалу. "В інших країнах, коли є якісь внутрішні питання, вони вирішуються на рівні країни. Вони не виносяться на міжнародний рівень. На жаль, українська опозиція, коли виникає якийсь внутрішній питання, намагається його інтернаціоналізувати, думаючи, що таким чином вони вирішать це питання. Насправді ж, вони створюють перешкоди на шляху європейської інтеграції України та підписання угоди про асоціацію. Але, незважаючи на всі ці "зусилля", я впевнений, що Україна підпише угоду про асоціацію в листопаді під час саміту у Вільнюсі " , - вважає депутат.

Що ж до самого журналістського розслідування, депутат зазначає: "у кожному разі будь-який народний депутат України, будь-який чиновник, будь відповідальна особа, яка відповідає за євроінтеграцію, і взагалі будь-яка людина, яка отримує зарплату від української держави, зобов'язаний займатися тим, щоб зміцнити позитивний імідж України за кордоном. І якщо хтось робить навпаки, то це не красить політика, це не красить відповідного державного чиновника ", - констатував Іван Попеску.

Нагадаємо, сьогодні на сайті видання з'явилося продовження журналістського розслідування, присвяченого візитам Григорія Немирі до Європи. І якщо в першій частині мова йшла про фінансові махінації депутата з європейськими грантами, то в другій частині журналіст підводить підсумки польотів Немирі за кордон. Наприклад, у публікації проводяться паралелі між частими прильотом Немирі в окремо взяту країну і несподіваним сплеском негативних коментарів європейців щодо України.