ua en ru

Опозиція зібрала 166 підписів за відставку Кабміну

Народні депутати від опозиційних фракцій зібрали 166 підписів за відставку Кабінету міністрів України (Кабміну). Про це повідомляє прес-служба всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Народні депутати від всеукраїнського об'єднання "Свобода", всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" та партії "УДАР" зібрали 166 підписів і подали на розгляд Верховної Ради проект постанови "Про відповідальність Кабінету міністрів України".

"У зв'язку зі зрадою урядом національних інтересів держави, що опинилася в порушенні статті 8 Закону України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і прийняті розпорядження Кабінету міністрів України від 21 листопада 2013 року №905 "Питання укладення угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством по атомній енергії та їх державами-членами, з іншого"; розглянувши питання про відповідальність Кабінету міністрів України, відповідно до частини першої статті 87 Конституції України - прийняти резолюції недовіри Кабінетові міністрів України", - йдеться в документі.

Коментуючи подання цієї постанови, голова всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявив: "Як ми відзначали, лідери і депутати опозиційних фракцій подали у Верховну раду постанову про недовіру Кабінету Міністрів. Враховуючи грубе порушення вимог закону України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" дії уряду містять ознаки зради національних інтересів українського народу".