ua en ru

Опозиція закликає ГПУ порушити справу проти нардепа від ПР Малишева

Опозиція закликала Генеральну прокуратуру України порушити справу проти народного депутата від Партії регіонів Володимира Малишева.

Представниці опозиційних фракцій, що входять до міжфракційного об'єднання "Рівні можливості", закликали Генеральну прокуратуру України порушити справу проти народного депутата від Партії регіонів Володимира Малишева. Про це йдеться у розповсюдженій сьогодні заяві об'єднання, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Сьогодні депутат Верховної Ради від Партії регіонів Володимир Малишев у сесійній залі вдарив кулаком по голові народну депутатку від "Удару" Марію Іонову. За колежанку заступився депутат від "Батьківщини" Степан Кубів, за що також отримав удар в обличчя від одного з депутатів з Партії регіонів.

Натомість, сам хуліган з депутатським мандатом і жоден з його фракції не вибачився перед колегою - жінкою, вчергове продемонструвавши усім, що ПР б'є політичних опонентів, знущається над жінками, знищує залишки демократії", - йдеться у заяві.

Автори заяви наголошують, що це не перший випадок, коли члени ПР піднімають руку на жінок-опоненток. Жоден з подібних фактів, за їх інформацією, не отримав належного осуду та не був покараний.

"Ніхто з фракції ПР не висловив обурення ані побиттям журналісток і громадських активістів, ані жінок-політиків, адже таке ставлення до опоненток в них стало нормою.

Ми висловлюємо своє обурення діями Малишева та фракції Партії регіонів, яка відчуває свою повну безкарність і не гребує будь-якими методами в боротьбі проти опонентів.

Ми вимагаємо від Генерального прокурора порушити справу за фактом застосування фізичної сили проти Марії Іонової і притягнення Малишева до відповідальності.

Звертаємося до всіх українських жінок з проханням приєднатися до нашої заяви і висловити наше спільне обурення і ганьбу Малишеву, фракції Партії регіонів, яка покриває злочини і правопорушення своїх колег", - зазначається у заяві.