ua en ru

Опозиція надала недостовірну інформацію у звіті ТСК про події в Києві 18 травня, - ПР

Члени тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування подій у Києві 18 травня повинні довести свою справу до кінця і розібратися в тому, що все-таки відбувалося в той день в столиці і хто повинен понести відповідальність. Про це заявила народний депутат України, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Олена Бондаренко на брифінгу у Верховній Раді в середу, 9 жовтня, передає прес-служба партії.

У документі, який Віталій Ярема назвав звітом ТСК, зазначила Олена Бондаренко, подана недостовірна інформація, яка вигідна лише опозиції.

За її словами, "такими діями панове опозиціонери зводять практично нанівець роботу, імідж і престиж тимчасових слідчих комісій".

Парламентарій заявила, що в представленому документі навмисне перекручені факти, а також, що він не відображає реальної діяльності ТСК.

"Видавати особисту точку зору опозиціонерів, при цьому явно навмисне позбавляючись від деяких фактів і цілої хронології подій 18 травня у звіті комісії, - явний підступ. Це спроба маніпулювати громадською свідомістю і зробити рівно те, що вигідно тільки опозиції", - підкреслила вона.

При цьому політик сказала: "Я як член тимчасової слідчої комісії вважаю, що свою місію ТСК на нинішньому етапі не виконала".

Вона заявила, що зараз члени комісії повинні довести свою справу до кінця і розібратися все-таки, що відбувалася 18 травня в Києві і хто повинен понести відповідальність.

Народний депутат відзначила той факт, що представники опозиції не здатні взяти на себе свою частку відповідальності за події, які відбулися під час організованої ними акції.

Також вона додала, що очолювати тимчасову слідчу комісію не повинна людина, зацікавлена у певному розв'язанні питання (нинішній голова ТСК Віталій Ярема - член фракції "Батьківщина").

"Чи може очолювати ТСК пан Ярема як безпосередній учасник подій, які вона розслідує? Він - зацікавлена особа, він необ'єктивний і буде вигороджувати себе і всіх, хто з ним заодно", - резюмувала Бондаренко.