ua en ru

Опозиція запропонувала Президенту призначати чиновника з правом вето рішень Київради, - Ярема

Опозиція пропонує президенту призначати чиновника, якому буде дозволено ветувати сумнівні рішення Київради і буде доручено представляти виконавчу владу в органах місцевого самоврядування. Таке положення в законопроекті, розробленому опозиційними народними депутатами. Про це в ході онлайн-конференції на сайті РБК-Україна заявив народний депутат з фракції "Батьківщина" Віталій Ярема.

"Народні депутати Юрій Ганущак та Володимир Бондаренко.... розробили законопроект, який передбачає створення особи, яка буде призначатися Президентом України, але буде виконувати функції взаємодії з органами центральної влади та представляти центральні органи влади у місцевому самоврядуванні... А мер міста, який буде обиратися людьми, це буде особа, яка буде виконувати всі функції місцевого самоврядування. В обов'язки представника органів виконавчої влади буде входити і право вето на рішення Київради, з питань, які стосуються діяльності окремих структур, в тому числі і місцевого самоврядування", - сказав Ярема.

Це вето, за словами Яреми, може бути подолано 2/3 голосів у Київраді.

Таким чином, за словами парламентарія, виникає чіткий розподіл функцій місцевого самоврядування та центральних органів влади. "Оскільки і контроль, і паритет буде існувати в управлінні Києвом", - упевнений Ярема.

Читайте також: Опозиція назве єдиного кандидата, коли парламент призначить дату виборів, - Ярема