ua en ru

Опозиція пропонує об'єднати посади мера Києва і голови КМДА

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 2278, яким пропонується об'єднати посаду мера і голови КМДА. Авторами законопроекту "Про внесення змін до закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" (щодо адміністративно-територіального устрою міста Києва)" виступили нардепи від "Батьківщини" Володимир Бондаренко та Андрій Павловський, від "Свободи" - Андрій Іллєнко і позафракційний Сергій Міщенко.

Як заявив РБК-Україна Павловський, цей законопроект спрямований на відродження в Києві місцевого самоврядування у вигляді районних рад.

Крім того, в цьому документі передбачена норма, за якою обраний киянами мер міста буде одночасно бути і головою Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"По-перше, там передбачається поновлення районних рад і норма про те, щоб особа, обрана міським головою одночасно була б і головою КМДА", - сказав Павловський і додав: "Сьогодні, у Києва фактично немає місцевого самоврядування та це - єдине велике місто, в якому немає районних рад ".

Відзначимо, це не перший законопроект, внесений опозицією, яким пропонується об'єднати посади мера і голови КМДА.

Нагадаємо, 16 листопада 2010 р. Віктор Янукович звільнив Леоніда Черновецького з посади голови КМДА і призначив на цю посаду Олександра Попова.