ua en ru

Опозиція поки що не бачить у діях Президента бажання йти на компроміс і запрошення на круглий стіл не отримувала

В сьогоднішніх заявах Президента України Віктора Януковича опозиція не виявила бажання досягти компромісу. Про це журналістам заявив народний депутат України, голова парламентської фракції "Свобода" Олег Тягнибок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам нічого поки ніхто не говорив. Він там що-то думають, мутять, крутять, а на даний момент ніяких запрошень не було", - сказав Тягнибок.

"Ніяких добрих і благородних намірів (як то звільнення заарештованих представників мирного Евромайдана) немає", - також зазначив Тягнибок, додавши: "Нас ніхто ні на який круглий стіл ще не запрошував".

Крім того, він назвав помилковою думку екс-президента України Леоніда Кравчука про те, що нібито круглі столи, один з яких запланований на завтра, повинні проводитися без європейців: "Я, наприклад, вважаю, що це неправильно і особливо в тій ситуації, яка зараз склалася... Якщо, наприклад, буде ініціатива європейських впливових політиків такого круглого столу і це узгодить Майдан, тоді, можливого, ми прислухаємося до цього. А поки спілкуватися з нами через Інтернет, через об'єктиви телекамер, через блакитні екрани телевізорів, так це що, бажання компромісу, бажання круглого столу, так це політична гра", - зазначив парламентарій.

"Ми жодного кроку не будемо робити без погодження з Майданом, без погодження з людьми. Якщо люди це узгодять, ми це будемо робити, а якщо не погодять, ми не підемо ні на які переговори", - зазначив Тягнибок, зазначивши, що ця позиція є позицією всіх опозиційних фракцій.