ua en ru

Опозиція поки що не веде переговори про створення Кабміну, - Яценюк

Опозиція поки що не веде переговори про створення Кабінету міністрів України.

Опозиція поки що не веде переговори про створення Кабінету міністрів України. Про це на брифінгу за підсумками засідання Верховної Ради заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я звертаюся до Президента, щоб закони були терміново і невідкладно були підписані Януковичем", - заявив Яценюк.
Він назвав "великою перемогою" прийняття закону про декриміналізацію норм КПК та Кримінального Кодексу для звільнення Юлії Тимошенко.

На уточнююче питання про те, коли буде сформовано новий уряд, він сказав: "Ми не ведемо дискусію про це. Ще рано. Я звертаюся до людей з одним: ніякого застосування сили. Тільки мирні акції протестів".

Він визнав, що опозицію не повною мірою влаштовують положення підписаної угоди з Януковичем.

"Терміни перебування Віктора Януковича скорочені вдвічі. Зроблено величезний прогрес. Треба йти крок за кроком. Якщо буде можливість скоротити терміни ще, то ми будемо рухатися цим шляхом. Ця угода підписана з нашими європейськими колегами. Я не в захваті від положень цієї угоди. Але якщо б не було угоди, то не було б прийнятих сьогодні законів".

Він також підтвердив, що Майдан буде стояти: "Майдан, природно, буде стояти. Вони намагалися в законі про амністію проштовхнути іншу ідею. Але люди далі стояти на Майдані, поки не відчують, що торжество справедливості є".