ua en ru

Опозиція підіграла влади у збереженні пенсійної реформи, - Калетнік

Не давши достатньої кількості голосів за скасування пенсійної реформи опозиція в черговий раз продемонструвала готовність співпрацювати з владою. Про це заявила народний депутат від фракції КПУ Оксана Калетник.

"Спочатку опозиція допомогла регіоналам розглянути законопроект за скороченою процедурою, а потім допомогла і відсутністю у сесійній залі своїх представників. Утрималися нардепи Москаль і Скосар, а ще шестеро нібито "були відсутні" на засіданні. Серед них Турчинов, один з найближчих сподвижників Яценюка - Іванчук, депутати Дубовий, Лук'янчук, Луценко, Оробець", - зазначила Калетник.

Вона додала, що причиною провалу голосування стала банальна боязнь опозиції брати на себе відповідальність за соціальний і економічний добробут громадян України.

"Вони можуть лише міркувати про те, що пенсійний вік піднятий несправедливо, а пенсія є неконкурентоспроможною. Фракція КПУ продемонструвала не тільки наміри, але і реальні кроки у скасуванні варварської реформи, яка ставить на коліна незахищені верстви населення", - додала депутат.

За підрахунками Калетнік опозиція не дала як мінімум 12 голосів, які могли б забезпечити скасування пенсійної реформи.

Нагадаємо, що на засіданні 2 квітня Верховна Рада провалила голосування щодо законопроекту № 1063, ініційованого лідером КПУ Петром Симоненком. Даним законопроектом пропонувалося скасувати в Україні пенсійну реформу і встановити пенсійний вік 60 років для чоловіків і 55 - для жінок за наявності страхового стажу не менше 15 років. "За" проголосували 220 нардепів з мінімально необхідних 226.