ua en ru

Опозиція не буде створювати коаліційний уряд з Віктором Януковичем, - Яценюк

Опозиція не буде створювати коаліційний уряд з Президентом України Віктором Януковичем. Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Яценюк, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Жодного коаліційного уряду з Віктором Януковичем ми робити не збираємося", - заявив голова Політради ВО "Батьківщина" і фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк в інтерв'ю журналістам у Штабі національного опору в суботу, 7 грудня.

Він підтвердив, що мова йде про технічний уряд замість уряду Азарова, який повинен внести програму для підписання Угоди про асоціацію з ЄС і відновлення співпраці з МВФ: "А ми підтримаємо все, що потрібно зробити в парламенті, щоб підписати Угоду з ЄС і відновити переговори з Міжнародним валютним фондом".

нагадаємо, на брифінгу для іноземних ЗМІ Арсеній Яценюк пояснив позицію опозиції. Він підкреслив, що переговори з Віктором Януковичем можливі виключно після виконання президентом трьох вимог - відставка уряду, звільнення незаконно затриманих і покарання тих, хто відповідальний у побитті учасників Євромайдану.

Після цього, за словами Арсенія Яценюка, може розпочатись діалог, предметом якої має стати формування технічного уряду.

Ще одне питання стосується дострокових президентських і парламентських виборів: "Єдиний шлях, як це можна зробити, - через зміни до Конституції. Адже саме в Основному законі вказана точна дата президентських виборів".

"Ми переконані, що необхідно повернутися до старої Конституції, яка розділяє владу між президентом, урядом і парламентом. Адже сьогодні вся влада сконцентрована в руках однієї людини - Віктора Януковича", - сказав Арсеній Яценюк.