ua en ru

Опозиція почала технічні консультації з Клюєвим, - Яценюк

Опозиція почала технічні консультації з секретарем Ради національної безпеки і оборони України Андрієм Клюєвим.

Опозиція почала технічні консультації з секретарем Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрієм Клюєвим. Про це на брифінгу заявив голова політради партії "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми почали технічні консультації на рівні секретаря РНБО і наших представників, яких вчора ми делегували для цих переговорів. Ми підготували і передали наші конкретні вимоги, ми чекаємо їх відповіді, на що вони готові", - заявив він.

Яценюк також зазначив, що опозиція сяде за стіл переговорів з Президентом України Віктором Януковичем, коли він продемонструє готовність приймати рішення для вирішення конфлікту.

"Просто сидіти з Януковичем за столом і пити чай я не буду... Я не дам Януковичу час, щоб його затягувати... Це колективне рішення, ми його повинні виконати. До останньої хвилини я буду робити все, щоб мирним шляхом вирішити політичну кризу. Вся відповідальність лежить на ньому. Якщо криза не буде вирішена мирним шляхом, тоді нас чекає нова хвиля силового протистояння. Завтра ми повинні створити народну Раду України. Янукович повинен сісти за стіл переговорів", - заявив Яценюк.

Зазначимо, 19 січня 2014 р., Яценюк повідомив, що йому зателефонував Президент України Віктор Янукович і повідомив про готовність до переговорів.

Пізніше стало відомо, що глава держави доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрія Клюєва створити робочу групу для вирішення політичної кризи. Зокрема, глава держави розпорядився провести зустріч учасників робочої групи з представниками опозиції у понеділок, 20 січня 2014 р.

Вчора стало відомо, що до складу робочої групи від влади увійде секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрій Клюєв, міністр юстиції України Олена Лукаш і радник Президента України Андрій Портнов, від опозиції - народний депутат України від "Батьківщини" Олександр Турчинов.