ua en ru

Опозиція Лівії не зможе виробляти нафту в найближчі 4 тижні

Опозиція Лівії не зможе виробляти нафту в найближчі 4 тижні. Як повідомили представники альтернативного уряду країни, саме стільки часу знадобиться, щоб полагодити необхідне устаткування і почати викачувати нафту з великих родовищ, що знаходяться на території опозиції, передає РБК з посиланням на Associated Press. Також повідомляється, що жителі Бенгазі на чверть скоротили споживання енергії, щоб заощадити паливо і засоби.
З 15 лютого 2011 р. у Лівії почалися масові акції протесту проти режиму Муаммара Каддафі. Країна розділилася на дві частини. На заході М.Каддафі, як і раніше користується серйозною підтримкою, однак схід в масі своїй виступає проти нього. Протиборство сторін вилилося у громадянську війну.
17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка забороняє авіації М.Каддафі здійснювати польоти над територією Лівії, заявивши, що правитель країни бомбить з повітря мирних громадян. Після цього по військовим і промисловим об'єктам, які знаходяться під контролем сил М.Каддафі, почала наносити авіаудари міжнародна коаліція. Через деякий час командування коаліцією взяла на себе НАТО.