ua en ru

Опозиція буде оскаржувати рішення про позбавлення прав активіста Автомайдану

Голосіївський районний суд м. Києва позбавив активіста Автомайдану Сергія Хаджинова права керувати авто на три місяці.

Голосіївський районний суд м. Києва позбавив активіста Автомайдану Сергія Хаджинова права керувати авто на три місяці. Голова політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк по завершенні засідання повідомив журналістам, що на це рішення суду буде подано апеляцію, а в разі її незадоволення опозиція звернеться до ЄСПЛ, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Хаджинов повідомив судді, що він передав право керувати своїм автомобілем народним депутатам. Проте суд не зважив на цей аргумент і виніс рішення про позбавлення його прав на три місяці.

"При чому доказів моєї вини немає. Є просто три рапорти співробітників ДАІ, яким по рації хтось повідомив, що я десь не зупинився", - сказав активіст.

За словами Яценюк, у справі Харджинова "протокол складений з порушенням закону, через два тижні після начебто скоєного правопорушення, в протоколі - свідки, яких не існує, і рапорти, які не мають ніяких правових підстав".

Він нагадав, що нардепи від опозиції надали письмові заяви про те, що в зазначений період часу керували автомобілем, який належить активісту: "Про це суд зазначив в своєму рішенні. І незважаючи на це, суддя вчинила, як і інші".

Голова політради "Батьківщини" повідомив, що на це рішення суду буде подано апеляційну скаргу, а в разі її незадоволення опозиція звернеться до Європейського суду з прав людини.