ua en ru

Опозиційний мітинг на проспекті Сахарова в Москві завершено

Опозиційний мітинг на проспекті Сахарова в Москві завершено.

За даними на 16:30 мск = 14:30 за київським часом на мітингу на проспекті академіка Сахарова в Москві залишилося близько 19 тис. осіб. Відтік учасників розпочався о 15:20 мск = 13.20 за київським часом триває, повідомили в прес-службі ГУ МВС по Москві.
Раніше там повідомили, що на "піку" мітингу були присутні близько 29 тис. осіб. За оцінками організаторів мітингу, на акцію прийшли 120 тис. осіб
У Москві на проспекті Академіка Сахарова відбувається санкціонований владою мітинг "За чесні вибори". Свою участь у мітингу підтвердили понад 50 тис. користувачів соціальних мереж. Він є продовженням акції протесту проти численних порушень на парламентських виборах, яка відбулася 10 грудня 2011 р. на Болотній площі столиці.
Поліція встановила на вході не менше 50 рамок металошукачів.
До попереднього списку виступаючих на мітингу увійшли 19 осіб: Олексій Навальний, Юрій Шевчук, Леонід Парфьонов, Борис Акунін, Дмитро Биков, Михайло Єфремов, Лія Ахеджакова, Борис Нємцов, Олег Басилашвілі, Михайло Горбачов, Артемій Троїцький, Чулпан Хаматова, Віктор Шендерович, Гаррі Каспаров, Олексій Венедиктов, Ілля Яшин, Євгенія Чирикова, Оксана Дмитрієва, Сергій Удальцов.
На мітингу організували збір підписів під заявою до Верховного суду РФ про визнання грудневих виборів до Держдуми недійсними. Його готує група кваліфікованих юристів, заява буде подана до січня 2012 р.