ua en ru

"Опозиційний блок" підтримує скасування недоторканності і вибори за відкритими списками

"Опозиційний блок" підтримує скасування недоторканності і вибори за відкритими списками Фото: Юрій Бойко (Подробиці)

"Опоблок" виступає за скасування недоторканності президента, суддів і народних депутатів

Фракція "Опозиційного блок" виступає за скасування недоторканності президента, суддів і народних депутатів, а також готова підтримати проведення виборів на основі пропорційної системи за відкритими списками. Про це заявив лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко в кулуарах Верховної Ради, повідомляє прес-служба політсили.

"Ми за те, щоб скасувати недоторканність, але всіх - президента, суддів і народних депутатів. Ми за це проголосуємо. Якщо ж (знімати недоторканність, - ред.) тільки з депутатів, то це відкриває шлях до переслідування опозиції. Народ хоче, щоб недоторканність була знята з усіх", - підкреслив Бойко.

За його словами, "Опозиційний блок" також готовий підтримати зміни у виборче законодавство.

"Наша фракція підтримує пропорційну систему виборів за відкритими списками. Ми підготували відповідний законопроект, оскільки розуміємо, що сьогодні мажоритарна система - це фактично скупка голосів у народу, який доведений до злиднів. А потім влада скуповує мажоритарників, даючи їм певні преференції", - зазначив Бойко.

Він додав, що "Опозиційний блок" також виступає за перевибори Верховної Ради. "Ми за те, щоб відбулися позачергові вибори, і народ обрав парламент, який би користувався загальною довірою людей, а не 4%, як сьогодні", - зазначив нардеп.

Політик також зазначив, що фракція виступає проти створення окремого антикорупційного суду. "Не один суд, а всі суди повинні бути чесними, тому що інакше треба створювати окремі суди для кишенькових злодіїв, депутатів, військових... Всі суди мають бути справедливими", - сказав парламентарій.

Лідер "Опоблоку" також висловився щодо мітингу, який проходить під стінами парламенту у вівторок, 17 жовтня. За словами Бойка, його організували "радикально налаштовані елементи, які прагнуть створити обстановку хаосу в державі".

"Наша фракція виступає категорично проти публічних акцій. Ми пам'ятаємо, як в серпні 2015 року на аналогічному заході була підірвана граната, стався теракт, під час якого загинули четверо нацгвардійців. Досі за цей злочин ніхто не покараний. Також не покарані організатори інших резонансних злочинів, які сталися в Києві. І при цьому в бюджеті на 2018 рік передбачено збільшення фінансування правоохоронних органів. Напевно, це подяка за те, що вони будуть охороняти нинішню владу. Насправді правоохоронці повинні гарантувати безпеку всім людям, а не бути тільки захистом влади", - сказав Бойко.

За словами політика, чергова революція може розколоти країну".

"Ми проти майданів і революцій. Люди хочуть примирення та завершення конфлікту. Наша фракція на це налаштована, але ми не бачимо, щоб більшість парламенту працювала аналогічним чином", - резюмував Бойко.