ua en ru

В "Опозиційному блоці" розповіли про рішення політради

В "Опозиційному блоці" розповіли про рішення політради

Обласні партійні організації будуть брати участь у місцевих виборах в ОТГ

Політрада партії "Опозиційний блок" 5 жовтня прийняла кілька рішень і розмістила відповідну інформацію на своєму офіційному сайті.

Зокрема, політрада вирішила, що обласні партійні організації будуть брати участь у місцевих виборах в об'єднаних територіальних громадах 29 жовтня 2017 року, а також доручила забезпечити перемогу кандидатів від партії та їх обрання до місцевих рад та на посади сільських і міських голів.

Крім того, прийнято рішення доручити фракції партії "Опозиційний блок" у Верховній Раді направити звернення в Конституційний Суд України (КСУ) про визнання неконституційними окремих положень закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". На думку членів "Опоблоку", цей закон підвищує пенсійний вік, порушує Конституцію України, обмежуючи можливість мільйонів громадян отримувати пенсії.

Згідно з рішенням, також в КСУ повинні бути направлені звернення про визнання не відповідним Конституції України закону "Про освіту", що суперечить Європейській хартії регіональних мов у частині обмеження прав національних меншин навчатися рідною мовою".

"Цей закон посягає на основи державності, завдає шкоди міжнародному іміджу України, провокує розкол в українському суспільстві. Закон "Про освіту" нівелює якість освіти і руйнує систему педагогічної галузі", - йдеться в заяві "Опозиційного блоку".

Політрада також вирішила надати допомогу журналістам Дмитру Васильцу і Євгену Тімоніну, засуджених до 9 років позбавлення волі.

"Звернутися у відповідні міжнародні журналістські та правозахисні організації з метою привернути їх увагу до порушення прав та свобод журналістів в Україні. Сприяти скасуванню цього незаконного судового рішення", - зазначили в політсилі.

На 17 жовтня "Опозиційний блок" призначив проведення конференції, виборів голови і керівних органів Харківської регіональної організації з наступною реєстрацією в органах юстиції.

Також повідомляється, що політрада обговорила питання роботи фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді, питання порядку денного, необхідність активного просування законопроектів, спрямованих на досягнення миру і подолання економічної кризи.