ua en ru

У "Опоблоці" заявили, що Бойко не причетний ні до яких операцій Курченка

У "Опоблоці" заявили, що Бойко не причетний ні до яких операцій Курченка

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Павленко прокоментував заяви народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка про документи в ГПУ на лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойко. Про це йдеться в повідомленні пресс-служби "Опоблоку".

Зокрема, депутат вважає, що такі заяви є спробою "тиску на опозицію в зв'язку з рейтингами, в яких "Опозиційний блок" був названий лідером електоральних уподобань українців".


"Ніяких підстав для подання на арешт Бойка у ГПУ немає. Є політичне замовлення, яке виконувалось Каськом і фантазії його друга - провладного депутата Лещенка, які намагаються заробити рейтинг нападками на лідера "Опозиційного блоку", - сказав Юрій Павленко.

Він підкреслив, що "Юрій Бойко не причетний ні до яких операцій Курченка".

"Було величезне бажання прив'язати Бойка до цієї справи, матеріали фабрикувалися, але нічого не вийшло. Відбувається все це з політичних причин в рамках переслідування опозиційних депутатів", - зазначив народний депутат.

Павленко також дотримується думки, що ще одним прикладом "переслідування опозиції є люстрація, яку придумав уряд Яценюка, щоб відвернути увагу суспільства від корупції".

Нардеп вважає, що влада проводить кампанію з "очорнення" Опозиційного блоку, оскільки "боїться цієї політичної сили".

"На нашу партію здійснюється політичний тиск, проти наших депутатів фабрикуються справи, наших активістів стріляють серед білого дня, намагаються посадити в тюрми, залякати і закрити нам рот. Це означає тільки одне: ми заважаємо нинішній владі, яка довела країну до економічної катастрофи і зробила людей жебраками. Це означає, що ми рухаємося правильним шляхом, кажучи правду і захищаючи громадян від свавілля колишнього і нинішнього уряду. І ми не звернемо з цього шляху", - підкреслив Юрій Павленко.

Нагадаємо, Сергій Лещенко заявив, що подання до Верховної Ради на притягнення до відповідальності і арешт лідера фракції "Опоблоку" Юрія Бойка уже рік лежить у генпрокурора.