ua en ru

У "Опоблоці" вимагають розпочати слідство щодо глави "Нафтогазу"

У "Опоблоці" вимагають розпочати слідство щодо глави "Нафтогазу" Фото: Микола Скорик

За словами Скорика, через дії Коболєва і його команди "люди отримують газ за завищеними цінами"

Проти глави НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва та його заступників має бути відкрито кримінальне провадження у зв'язку з корупцією та нанесенням збитків державі у розмірі понад 2 млрд доларів. Про це заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Микола Скорик, йдеться в повідомленні на сайті політсили.

Зокрема, за його словами, саме через дії керівництва "Нафтогазу" українці отримують газ за значно завищеними цінами.

"Правоохоронні органи повинні негайно розпочати слідство щодо корупційних дій керівництва "Нафтогазу". Крім того, за дії його глави Коболєва, а також його спільників, пов'язаних з "Народним фронтом", в Україну постачається імпортний газ за цінами на 100 доларів вище ринкових. Збитки України від дій цієї злочинної групи перевищили 2 мільярди доларів. Вони завдали і завдають величезної шкоди країні", – заявив Скорик.

Він зазначив, що через дії Коболєва і його команди "люди отримують газ за завищеними цінами, які не можуть оплатити".

"Ці кримінальники показали прибуток НАК за півроку в розмірі 22 млрд грн! Ці десятки мільярдів зароблені за рахунок завищеної ціни на газ для населення. А вони використовуються для виплат божевільних зарплат чиновникам держкомпанії, тобто, фактично, держслужбовцям. І для численних спроб купити броньовані мерседеси знову ж таки на гроші з гаманця кожного жителя країни. Коболєв і компанія прирівняли ціну на український газ до завищених ними ж імпортних і розвели корупцію всередині основного українського добувача - "Укргазвидобування", – підкреслив депутат.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, прокуратура міста Києва підозрює ТОВ "НВП "Горизонт" в отриманні злочинним шляхом від ПАТ "Укртрансгаз" 32,61 млн гривень на інженерно-геодезичні роботи, з яких було викрадено 30,23 млн гривень державних коштів.