ua en ru

У "Опоблоці" прокоментували інцидент з Вілкулом в ході засідання Ради

У "Опоблоці" прокоментували інцидент з Вілкулом в ході засідання Ради Фото: Юрій Бойко

Бойко вважає провокацією інцидент із Вілкулом

Лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко в кулуарах парламенту у вівторок, 14 березня, прокоментував інцидент, який стався з Олександром Вілкулом під час ранкового засідання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Опоблоку".

Як зазначає прес-служба політсили, кілька разів його виступ з трибуни переривали, намагаючись змусити виступати українською, а не російською мовою.

Бойко назвав спроби зірвати виступ Вілкула за російську мову провокацією і наголосив, що подібне відбувається в сесійній залі не вперше.

"Це провокація. По суті, порушується конституційне право депутата на виступ. Почав цю практику, на жаль, сам спікер. Далі її підхопили радикально налаштовані елементи. Якщо парламент сам не виконує закони, який приклад він подає суспільству?", - підкреслив Бойко.

Парламентарій заявив, що фракція "Опоблоку" буде відстоювати "право виступати в парламенті мовою свого виборця".

"Ми будемо відстоювати своє право виступати на тій мові, яку хоче чути наш виборець. Ми не порушуємо цим закон. А що стосується спікера, то йому потрібно бути спікером всього парламенту, а не частини і не влаштовувати провокації. Ми пам'ятаємо, як кілька тижнів тому він раптом прокинувся і вирішив, що з 12:00 всі повинні виступати тільки українською мовою. Це пряме порушення законодавства", - зазначив Юрій Бойко.