ua en ru

"Опоблок" заявляє про неодноразові спроби залякування депутатів

"Опоблок" заявляє про неодноразові спроби залякування депутатів "Опоблок" зробив заяву

"Опозиційний блок" вимагає зупинити розгул криміналу

Партія "Опозиційний блок" заявляє про неодноразові спроби залякування депутатів, в тому числі із залучення криміналітету. Про це йдеться в заяві політсили, опублікованій на сайті "Опоблоку".

"Розгул ніким не контрольованого насильства охопив сьогодні всю країну. Від Луцька до Мелітополя люди все більше побоюються за своє життя і безпеку своїх близьких. 30 березня, в 2 години ночі до подвір'я депутата Мелітопольської міської ради від "Опозиційного блоку" Олени Трошиной кинули пляшки із запальною сумішшю. Постраждав фасад будинку, частково одне з вікон. В даний момент на місці події працює поліція", - йдеться в повідомленні.

У політсилі вважають, що цей інцидент став черговим "в ланцюзі дій, спрямованих на залякування депутата, в тому числі - з залученням криміналітету".

"В ніч з 16-го на 17-е березня було підпалено дві аптеки, що належать родині Олени Трошиної, а в січні 2016-го невідомі напали на депутата прямо біля її будинку", - додали автори заяви.

Крім того, зазначається, що в лютому "залякуванням і загрозам також піддалися секретар Мелітопольської міськради, представник "Опозиційного блоку" Галина Данильченко, депутат міської ради Дмитро Трухін". При цьому, за даними партії, винні досі не знайдені.

"Запорізькі опозиціонери констатують: погрози, шантаж, нападу на депутатів і членів їхніх сімей стали для Мелітополя небезпечною тенденцією. Безкарність лише підвищує рівень цинізму замовників і виконавців цих злочинних дій. Все це відбувається на тлі потурання силовиків, губернатора області та центральної влади. Міському голові Сергію Міньку дається карт-бланш на використання будь-яких методів і засобів у боротьбі з опозицією", - йдеться в заяві.

"Опозиційний блок" вимагає від президента, СБУ, прокуратури: зупинити розгул криміналу і політичного терору, притягнути винних до кримінальної відповідальності, від мера міста – працювати виключно в правовому полі, щоб городяни могли бути впевнені у своїй безпеці і безпеці своїх близьких", - резюмували автори заяви.