ua en ru

"Опоблок" вимагає від влади "розблокування" роботи телеканалу "Інтер"

"Опоблок" вимагає від влади "розблокування" роботи телеканалу "Інтер" Фото: активісти не пускають працівників "Інтера" в офіс

"Блокування" роботи "Інтера", що відбувається сьогодні біля офісу телеканалу, – це порушення Конституції та статті 55 Кримінально-процесуального кодексу. Про це йдеться в заяві партії "Опозиційний блок".

"Радикали, що не пускають журналістів на робочі місця, порушують їх конституційне право на працю і конституційне право всіх громадян України на свободу слова. Пікет може стояти скільки завгодно, але блокувати будівлю й доступ до робочих місць – це порушення закону. "Опозиційний блок" вимагає від влади розблокувати роботу телеканалу, а також притягнути до кримінальної відповідальності учасників блокування "Інтера" і організаторів акції, які грубо порушують Конституцію і закони України. Ми також вимагаємо політичної відповідальності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, підлеглі якого потурають злочинам проти журналістів", - йдеться в заяві.


У партії заявили, що "антиконституційне блокування "Інтера" – це ще одна ланка в ланцюзі подій, що призвели до недільного теракту проти телеканалу".

"І глава МВС, який вимагає у "Фейсбуці" знищення телеканалу, і недільні терористи, що підпалили телеканал, і сьогоднішні учасники блокування мають спільну мету – знищення свободи слова в країні. Їм не потрібні засоби масової інформації, які називають війну – війною, а бандитів – бандитами. Не досягнувши свого підпалом, вони використовують інші незаконні методи і не зупиняться доти, доки не будуть покарані", - наголошується в заяві.

"Опозиційний блок" вимагає негайного притягнення до кримінальної відповідальності учасників блокування "Інтера" та забезпечення журналістам доступу на робочі місця. Ми також вимагаємо політичної відповідальністі глави МВС Авакова, причетного до незаконної кампанії проти свободи слова", - резюмували у "Опозиційному блоці".