ua en ru

"Опоблок" вимагає від влади зупинити політрепресії

"Опоблок" вимагає від влади зупинити політрепресії

"Опозиційний блок" зажадав від влади приборкати корупцію і зупинити правове свавілля і політрепресії. Про це йдеться в заяві, опубликованном на сайті партії.

"Два з половиною роки влада говорить про демократичні реформи і перетворення. На практиці Україна залишається невільною країною, де панує корупція і не існує чесного правосуддя. Досі залишаються фактично нерозслідуваними і нерозкритими резонансні вбивства журналістів та опозиціонерів. Наші висновки цілком підтверджує щорічне дослідження розвитку демократії у країнах перехідного періоду Nations in Transit - 2016, опублікованого Freedom House", - йдеться в повідомленні "Опоблока".


Наголошується, що, згідно з цим звітом, Україна має проблеми з корупцією, правосуддям і свободою, зокрема стан боротьби з корупцією, свободи ЗМІ та правосуддя залишилися на рівні 2013 року та не змінювалися протягом трьох років.

"Ми вимагаємо від влади прислухатися до висновків міжнародного співтовариства. Припинити політичні переслідування інакомислячих по надуманих справах, побудованих на лжесвидетельствах і домислах, - заявили в ПРО. - Нинішня влада зобов'язана розслідувати всі резонансні корупційні скандали, що мали місце за два з половиною роки керування країною. В іншому випадку - вона позбудеться підтримки міжнародного співтовариства ".

При цьому в "Опозиційному блоці" задаються питанням: куди поділися сотні мільйонів доларів, виділені на будівництво так званої "Стіни", яка за фактом виявилася звичайною сіткою, ведеться розслідування за заявами колишнього голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка, який свідчив про розкрадання уряду на 7,6 млрд гривень, на якому етапі перебуває розслідування справи про приватних польотах за державний рахунок керівництва "Ощадбанку" і непрофесійних дій Мін'юсту, в результаті яких Україна зобов'язана виплатити 6,3 млн грн

"Нещодавно влада тріумфально затримала чиновників, звинувачених у розкраданні коштів ОПЗ і нанесенні державі багатомільйонного збитку. Вчора не менш тріумфально відпустила з-під варти останнього з них. Владі не вдасться ухилитися від відповіді на ці питання. Всі ці резонансні справи будуть обов'язково розслідувані, якщо не цієї, то новою владою", - підсумували в "Оппоблоке".