ua en ru

"Опоблок" вимагає представництва у новому складі ЦВК

"Опоблок" вимагає представництва у новому складі ЦВК

"Опозиційний блок" (ОБ) вимагає представництва у новому складі Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це йдеться у відповідній заяві політичної сили, опублікованій прес-службою ОБ.

"Опозиційний блок протестує проти планів влади приватизувати Центральну виборчу комісію. Ми закликаємо представників демократичних країн і міжнародних організацій дати оцінку антидемократичним діям нинішньої псевдокоаліції", - йдеться в заяві.


Так, у партії звинуватили нинішню владу у маніпуляції виборчим процесом. "Чинний склад ЦВК провів вибори нинішніх президента і парламенту, і тоді подобався владі. Незважаючи на те, що термін його повноважень закінчився, нинішня ЦВК провела ще й місцеві вибори, які повернули до життя масштабні фальсифікації на користь партії влади", - відзначили в "Опоблоці".

Політична сила вважає, що "влада протримала нинішній склад ЦВК на два роки довше визначеного законом терміну саме через його керованість".

"Зараз, коли у нинішньої псевдокоаліції з'явилася можливість не ділити склад нової ЦВК з численними партнерами по старій коаліції, – ми стали свідками, по суті, дерибану Центрвиборчкому між двома партіями влади", - йдеться в заяві.

"Опоблок" дотримується думки, що всі роки незалежності в складі ЦВК було значне представництво реальної опозиції, при цьому нинішня влада "виявляє небачений раніше цинізм".