ua en ru

Депутати місцевих рад від "Опоблоку" вимагають відставки Нищука

Депутати місцевих рад від "Опоблоку" вимагають відставки Нищука В "Опозиційному блоці" вже ініціювали збір підписів громадян за відставку Нищука

Партія "Опозиційний блок" вимагає відставки міністра культури України Євгена Нищука у зв'язку з його заявою в ефірі "Свободи слова" телеканалу ICTV про те, що на сході України "немає ніякої генетики". Про це йдеться у заяві політсили.

Як повідомили в прес-службі "Опозиційного блоку", представники партії на сесіях міських та обласних рад низки регіонів України (зокрема, Дніпропетровська облрада, Дніпровська і Криворізька міськради, Запорізька міськрада, Херсонська міськрада) зробили відповідні заяви і закликали ради звернутись до Володимира Гройсмана з вимогою відставки Нищука

Зокрема, в заявах депутатів від Опозиційного блоку прозвучало, що партія всіма силами буде захищати права громадян України і "рішучим чином буде ставити на місце "парубіїв, нищуків, зубків" та інших любителів поміркувати про неправильну генетику або недостатнє українство мільйонів громадян".

Автори заяви відзначають, що замість того, щоб займатися роботою по виведенню України з кризи, "влада сама перетворилася у важку суспільну недугу на тілі України, головну проблему і джерело кризових ситуацій в країні".

Як стало відомо, представники "Опоблоку" мають намір піднімати питання відставки міністра Нищука і Верховній раді і на всіх найближчих сесія місцевих рад по всій Україні, і особливо на Донбасі і в центральній Україні.

Нагадаємо, в заяві на офіційному партійному сайті "Опозиційного блоку" повідомлялося, що виступ міністра культури Нищука - це "пряма образа мільйонів громадян України, яких фактично відносять до "другого сорту", натякаючи на те, що вони – чужий елемент, гальмо на шляху українізації, звинувачуючи в небажанні асимілюватися і відмовитися від своєї рідної мови, культури, традицій, віри". Також "Опозиційний блок" заявляв рішучий протест проти "практики пресингу за етнічною, культурною, мовною та релігійною ознаками".

Зазначимо, ряд обласних організацій "Опозиційного блоку" ініціювали збір підписів громадян за відставку Нищука.