ua en ru

"Опоблок" вимагає негайного розслідування нападу на "Інтер"

"Опоблок" вимагає негайного розслідування нападу на "Інтер" Фото: пожежа в будівлі "Інтера"

"Опозиційний блок" вимагає негайного і ретельного розслідування нападу на телеканал "Інтер", в результаті якого "постраждали працівники каналу і спалена частина будівлі". Про це йдеться в заяві партії.

"Ми заявляємо, що це – не тільки кримінальний злочин, але і напад на свободу слова та основи демократії, з метою рейдерського захоплення телеканалу... Позиція телеканалу "Інтер" – чесне та об'єктивне висвітлення подій", - йдеться в заяві.


У партії вважають, що ця позиція не влаштовує партію у владі, які розуміють, що "правдиве висвітлення подій в країні знищує будь-які їхні шанси зберегтися в політиці".

"Сили, що втратили довіру людей, рейдерсько-політичними методами розчищають шлях до власності "першої кнопки" країни. Для атаки на телеканал були використані публікації в соцмережах, а тепер ці сили перейшли до відверто кримінальних дій. Вони намагаються силовими методами віджати телеканал, не беручи до уваги навіть життя журналістів", - відзначили в "Опоблоці".

Партія вважає, що влада хоче "створити в країні атмосферу ненависті, за допомогою якої вони хочуть зберегти свою владу".

"Напад на телеканал "Інтер" має бути негайно розслідувано. Злочинців і їх замовників треба знайти, інакше підуть інші атаки на свободу слова і демократію. "Опозиційний блок" звертається до представників демократичних країн та міжнародних організацій з проханням взяти під свій контроль хід слідства, від якого залежить доля цивілізованого суспільства в Україні", - резюмували автори заяви.