ua en ru

"Опоблок" вимагає від Кабміну розкрити умови кредиту МВФ

"Опоблок" вимагає від Кабміну розкрити умови кредиту МВФ "Опоблок" вимагає від Кабміну розкрити умови кредиту МВФ

Також "Опоблок" вимагає розпочати пленарний тиждень з перегляду бюджету

"Опозиційний блок" вимагає від Кабміну розкрити умови кредиту від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це лідер "Опоблоку" Юрій Бойко заявив під час Погоджувальної ради в понеділок, 13 березня, повідомляє прес-служба політсили.

"Потрібно завершувати детектив під назвою "Умови співпраці з МВФ". Ми наполягаємо, щоб уряд, нарешті, розповів, на яких умовах береться цей кредит, що підписано і взагалі на яких умовах буде проводитися подальша співпраця з МВФ, не тільки по цьому мільярду. Це вимога не нашої фракції, це вимога всього суспільства. Прийшов час розповісти відкрито, який зміст цієї угоди", - заявив Бойко.

Він також зазначив, що в умовах політико-економічної кризи в країні порядок денний роботи парламенту повинен бути скоригований.

"Пленарний тиждень потрібно починати з перегляду бюджету. Навіть офіційно анонсовані додаткові доходи до бюджету в розмірі 24 млрд грн за рахунок інфляції та зростання цін. У нас є час і можливість переглянути бюджет для того, щоб вирішити найбільш кричущу проблему сьогодення - це підвищення мінімальних пенсій і взагалі відновлення соціальних виплат, які були порізані в Держбюджеті-2017", - підкреслив Бойко.