ua en ru

"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну

"Найнижчі зарплати в Європі, тарифний геноцид, рекордна інфляція, криза у фінансово-банківській сфері та катастрофічне падіння ВВП - такий реальний підсумок діяльності уряду Яценюка.

"Опозиційний блок" у вівторок, 16 лютого, презентує альтернативний звіт про діяльність уряду і запропонує шляхи виходу з кризи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Опозиційного блоку".

Опозиційний блок вважає, що стабілізувати ситуацію в державі можна лише шляхом негайного припинення війни, виконання Мінських угод і створення реальних стимулів для активізації економіки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "українська економіка перебуває на межі колапсу, коаліції фактично не існує, влада паралізована інституційними конфліктами, децентралізація і економічні реформи провалені, конфлікт на сході країни не врегульовано".

За даними партії, ВВП України в 2015 році знизився на 10,5% - це третій найгірший результат у світі після Сьєрра-Леоне та Ємену. Курс гривні знизився на 52,2%. За 11 місяців 2015 року експорт знизився на 30,9%, а механізми підтримки вітчизняних експортерів так і не заробили.

Підкреслюється, що за 2015 рік Україна погіршила свої позиції практично у всіх основних рейтингах (індекс конкурентоспроможності, економічної свободи, легкості сплати податків).

За рівнем середньої зарплати Україна, за даними партії, впевнено займає останнє місце в Європі після Молдови та Білорусі.

"Опоблок" додає, що за два роки населення зубожіло до рівня найвідсталіших країн світу. За даними ООН, 80% українців живе за межею бідності. Тарифи на газ і теплову енергію для населення зросли на 285% і 72% відповідно, на електроенергію - на 77%.

У 2015 році зросло податкове навантаження на бізнес, як наслідок - рекордні збитки підприємств реального сектора економіки (184 млрд грн) і банківських установ (майже 57 млрд грн).

"Опозиційний блок" пропонує ряд заходів щодо стабілізації ситуації в країні. В першу чергу, за інформацією партії, "необхідно зупинити війну і забезпечити повне виконання Мінських угод, провести вибори на Донбасі за українським законодавством, внести зміни в Конституцію, які забезпечать возз'єднання територій та відновлення повноцінної роботи усіх органів української влади на Донбасі".

Також в "Опоблоці" вважають необхідним прийняти новий бюджет на 2016 рік, який забезпечить економічний розвиток і відновить соціальну справедливість.

Скоротивши витрати на державний апарат і прибравши корупційну складову (можливості Кабміну в ручному режимі розподіляти кошти), тільки на підвищення соцстандартів додатково можна буде спрямувати майже 62 млрд гривень.

Також, згідно із заявою, необхідно якомога швидше скасувати "драконівську" пенсійну реформу, провести податкову реформу, реальну децентралізацію за якої місцеві бюджети отримують надійні джерела доходів, внести зміни в Конституцію, які забезпечать возз'єднання територій і відновлення повноцінної роботи всіх органів влади на Донбасі, створити стимули для активізації економіки.

"Зростання внутрішніх та іноземних інвестицій має стати синонімом нової розумної промислової політики - це відродження промислового потенціалу, підтримка базових галузей, підвищення конкурентоспроможності української продукції на зовнішніх ринках, зростання продуктивності. Це стане основою для появи більш високооплачуваних робочих місць та зниження безробіття", - резюмували в прес-службі.

"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну"Опоблок" сьогодні презентує альтернативний звіт про діяльність Кабміну